لوگو پرشین ثبت

مدیرعامل شرکت و وظایف آن

مدیرعامل شرکتمدیرعامل کیست؟

مدیرعامل شرکت یکی از سمت های شغلی شرکت است که جایگاه بسیار بالایی دارد و به عنوان مدیر اجرایی معرفی می کردد تا برای رسیدن شرکت به اهداف والای آن و توسعه شرکت انجام وظیفه کند و در صورت عدم صلاحیت مدیرعامل، شرکت دچار نزول و پیامد های جبران ناپذیر می گردد.

مدیرعامل شرکت مسئولیت تمام شرکت را به عهده دارد و برای تمام یا بخش عمده ای از شرکت تصمیم گیری می کند.

زمانیکه طبق ماده 124 قانون تجارت مدیرعامل با تصویب سه چهارم آراء حاضرین سمت رئیس هیات مدیره را نیز داشته باشدتمام نظارت و مسئولیت بخش های مختلف شرکت به عهده او خواهد بود لکن با توجه به اساسنامه شرکت می توان مسئولیت های وی را محدود کرد.

وقتی مدیرعامل شرکت انتخاب شد یک قرارداد استخدام با وی منعقد می شود که اطلاعات هویتی وی و حدود اختیاراتش  در آن قرارداد قید می شود که لزومی به تسلیم آن به مرجع ثبت وجود ندارد زیرا در اساسنامه شرکت و صورتجلسات و سایر اوراق مشخصات و حدود اختیارات او مشخص شده است.

نحوه انتخاب مدیرعامل

  • در بدو تاسیس، مدیرعامل شرکت  توسط مجمع عمومی موسس با اکثریت آرا حاضرین و پس از آن توسط مجمع عمومی عادی و یا هیات مدیره انتخاب می گردد که مجامع با حضور تمام یا اکثریت سهامداران و هیات مدیره با حضور تمام یا اکثریت اعضا می باشد.
  • مدیرعامل شرکت می تواند خارج از اعضا و سهامداران انتخاب گردد اما در صورتی که مدیرعامل عضو هیات مدیره نیز باشد نباید مدت مدیریتش از مدت عضویت هیت مدیره وی بیشتر باشد (مدت تصدی مدیرعامل در شرکتهای سهامی نمی تواند از 2 سال بیشتر باشد)
  • در صورتیکه مدیرعامل شرکت بیش از یک نفر باشد می بایست حدود اختیارات آنها در اساسنامه مشخص  گردد.
  • داشتن حق امضا توسط مدیرعامل شرکت و سایر اعضا توسط هیات مدیره یا مجامع عادی مشخص می گردد که می تواند این حق امضا با مدیرعامل باشد یا خیر. در نتیجه لزومی به داشتن حق امضا توسط مدیرعامل وجود ندارد.

وظایف مدیرعامل شرکت چیست

همانطور که در ابتدای این مقاله گفته شد، اختیارات مدیرعامل می تواند محدود یا گسترده گردد که این بر اساس نیاز شرکت و توافق مجمع و هیات مدیره صورت می گیرد اما مهمترین وظایف مدیرعامل به شرح ذیل می باشد:

  1. ثبت و حفظ اسناد و اموال شرکت
  2. راهنمایی و مشاوره به اعضا هیات مدیره
  3. اجرای مصوبات هیات مدیره
  4. رسیدگی، ثبت و نگهداری اموال شرکت
  5. استخدام پرسنل متخصص و نظارت بر آنها
  6. تقویت منابع انسانی
  7. یافتن فرصت های شغلی
  8. تشویق، تنبیه و اخراج پرسنل در صورت لزوم
  9. نظارت بر حسن انجام قرارداد ها با اشخاص ثالث
  10. رهبری شرکت برای نیل به اهداف آن
  11. شناسایی مشکلات و فرصتهای شرکت
  12. فراهم کردن وسایل برای گردش شرکت و توسعه و رشد پرسنل
  13. نظارت بر اجرای اساسنامه شرکت

هیات مدیره شرکت و وظایف آن

تفاوت مدیرعامل با رئیس هیات مدیره

رئیس هیات مدیره وظیفه ریاست جلسات هیات مدیره را دارد  و باید این جلسات را مدیریت و کنترل کند. وظیفه اصلی او رهبری و مدیریت تیم هیات مدیره ست و از اعضا و سهامداران برای تشکیل جلسات مجامع و هیات مدیره دعوت می نماید. همانطور که گفته شد مدیرعامل و رئیس هیات مدیره می تواند یک فرد باشد.

شرایط انتخاب مدیرعامل

  1. مدرک مرتبط با حوزه فعالیت شرکت
  2. تجربه مدیریتی
  3. آشنایی با مدیریت مالی عمومی
  4. قدرت ارتباط بالا
  5. آشنایی با مدیریت پرسنل
  6. مهارت مذاکره
  7. توانایی ایجاد اعتماد بنفس در محیط کار
  8. توانایی مدیریت بحران
  9. مدیرعامل می تواند از بین سهامداران یا خارج از آنها انتخاب شود
  10. نباید در شرکت دیگری مدیرعامل باشد ( ماده 111 قانون تجارت)

رابطه مدیرعامل با شرکت

این رابطه دوگانه است یعنی مدیرعامل هم نماینده شرکت است و هم کارمند شرکت.

یعنی هم از شرکت حقوق می گیرد هم در خصوص آن تصمیم گیری می کند.

https://persiansabt.com/blog/%d9%87%db%8c%d8%a7%d8%aa-%d8%b1%d8%a6%db%8c%d8%b3%d9%87-%d9%88-%d9%88%d8%b8%d8%a7%db%8c%d9%81-%d8%a2%d9%86/

معاملات ممنوعه

  • مدیرعامل نمی تواند بدون اجازه هیات مدیره برای شرکت معامله انجام دهد در صورت اجازه نیز هیات مدیره مکلف است بازرس شرکت را از معامله ای که اجازه آن داده شده است مطلع کند اعضا ذینفع در معامله در خصوص آن معامله حق رای ندارند
  • معاملات بدون اجازه هیات مدیره که بنام شرکت انجام شده در برابر اشخاص ثالث معتبر است اما در صورت خسارت به شرکت مسئول جبران خسارت آن مدیرانی هستند که آن معامله را انجام داده اند
  • مدیرعامل و اعضا هیات مدیره (به جز اشخاص حقوقی) حق تحصیل وام و اعتبار از شرکت را ندارند
  • مدیر عامل و اعضا هیات مدیره نمی توانند معاملاتی که متضمن رقابت با عملیات شرکت باشد انجام دهند هر مدیری که از مقررات این ماده تخلف کند و تخلف او موجب ضرر شرکت گردد مسئول جبران آن خواهد بود

از همراهیتان متشکریم

گروه مشاوران حقوقی پرشین ثبت ارائه دهنده خدمات ثبتی و حقوقی به متقاضیان در کوتاه ترین زمان می باشد، رضایت متقاضیان محترم، مشاوره رایگان و پاسخگویی به سوالات شما از افتخارات این مجموعه می باشد.
راه های ارتباطی ما:

شماره تماس:

  • 09120330282
  • 02188594273

آدرس وبسایت

پست الکترونیکی:

3/5 - (8 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

شروع گفتگو
سلام! چطور میتونم کمکتون کنم؟