لوگو پرشین ثبت

ثبت شرکت

ثبت شرکت

زمانی که اشخاص در فعالیت خود به موفقیت کمی می رسند و شناخته می شوند، برای توسعه بیشتر کسب و کارخود و دستیابی به شرایط بهتر به دنبال قانونی و رسمی نمودن فعالیت خود تحت عنوان ثبت شرکت می باشند.

ضمنا داشتن شرکت مستقل برای افرادی که به دنبال راه اندازی کسب و کار خود هستند و نمی خواهند برای دیگران کار کنند راهی مناسب و کارآمد است.

دستیابی به این تجارت شخصی هر چند ممکن است کمی دردسر ساز باشد و فرد درگیر مواد حقوقی و قوانین مخصوص آن شود، اما باتوجه به فوایدی که با ثبت شرکت، به اشخاص و مطرح شن کسب و کار مربوطه خواهد رسید، بسیاری از افراد پس از مشاوره با افراد متخصص و با اطلاع کامل از قوانین مطروحه برای نوع شرکت انتخابی، اقدام به ثبت شرکت خود می نمایند.

انجام فعالیت های و خدماتی در قالب شرکت و شخص حقوقی امتیازات زیادی را برای اشخاصی که اقدام به تشکیل آن شرکت نمودند فراهم می آورد و از این طریق می توان به اهداف بزرگتر و پیشرفت های مالی و اقتصادی فراوانی رسید.

مزایای ثبت شرکت

  • رسمی و قانونی شدن فعالیت مربوطه

این رسمیت و وجهه قانونی موجب افزایش اعتبار و موقعیت شرکت بوده و باعث ایجاد فرصتهای شغلی بهتر می شود و قانون همواره به عنوان پشتیبان فعالیت شرکت شناخته می شود که اشخاص حقیقی از آن بی بهره اند که به موجب آن افراد تمایل بیشتری به همکاری با شرکتها خواهند داشت.

  • اخذ وام و حمایت های قانونی دولت

پشتیبانی های دیگر قانون از شرکتها تحت قالب اعطای وام و حمایت های حقوقی و قانونی گوناگون این اطمینان خاطر و امنیت شغلی را بیشتر می کند که تنها به اشخاص حقوقی اختصاص دارد

  • امکان کار گروهی و تقسیم مسئولیت بین اشخاص

زمانی که اشخاص به طور مستقل اقدام به فعالیت می نمایند مسئولیت حقوقی و مالی آن فعالیت به عهده خود شخص خواهد بود اما زمانی که شرکت به ثبت می رسد تمام اعضا هیات مدیره درباره اعمال شرکت مسئولیت دارند و ملزم به پاسخگویی قانونی با اشخاص ثالث هستند.

ثبت شرکت موجب می شود که همه مسئولیت ها به عهده یک نفر نباشد و این تقسیم مسئولیت به نفع شرکا و همچنین اشخاص ثالث خواهد بود.

  • شرکت درمناقصات و مزایدات

هرساله مناقصات و مزایدات دولتی و خصوصی بزرگ و مهمی برگزار می شود که سازمان های عمومی و شرکتهای بزرگ، ارائه کالا یا خدمات مورد نیاز خود و خرید آن را به رقابت و مسابقه می گذارند که این عمل موجب سود و درآمد سرشار برای طرفین معامله می باشد و اکثریت مناقصات و مزایدات مهم تنها برای اشخاص حقوقی امکان پذیر است.

  • حمایت قانون از اشخاص ثالث و شرکتها

باتوجه به اینکه کلیه جزییات و درصدهای سهام به صورت مکتوب و مستند در اوراق شرکت وجود دارد باعث میشود شراکت به نفع تمام اشخاص شرکت تمام شود بنابراین در صورت بروز تخلف طرفین (شرکت و یا اشخاص ثالث) قانون به حل اختلاف طرفین و احقاق حقوق اشخاص می پردازد.

  • اخذ و اعطا نمایندگی

در صورتی که تمایل به دریافت نمایندگی از شرکتهای معتبر و بزرگ داخلی و خارجی داشته باشید می توانید پس از ثبت شرکت و دریافت مجوز نمایندگی از شرکت مربوطه نسبت به فعالبت خود تحت نمایندگی برند آن شرکت اقدام نمایید زیرا اکثر شرکت های معتبر برای اعطا نمایندگی تمایل به همکاری با اشخاص حقیقی را ندارند و یا ضوابط و شرایط سخت تری برای آنها لحاظ می کنند.

  • ثبت سوابق شرکت

با به ثبت شرکت و گذشت مدت فعالیت آن از تاریخ تاسیس، به اعتبار شرکت افزوده می شود و نام شرکت دارای اعتبار ویژه ای خواهد شد، همچنین باتوجه به اینکه تمام اطلاعات مربوط به شرکت، ازجمله اطلاعات هیات مدیره، میزان سرمایه، آدرس شرکت، چگونگی حق امضا و شعب احتمالی شرکت در روزنامه رسمی کشور درج می گردد باعث ایجاد شفافیت و درنتیجه اعتماد بیشتر مشتریان می گردد.

  • اخذ امتیازات، مجوز و اعتبارات از نهادهای خصوصی و دولتی

همواره نهاد های دولتی و خصوصی به منظور حمایت از چرخه تولید و اقتصاد شرکت، اقدام به ارائه وام و امتیازاتی می نمایند که به اشخاص حقوقی و شرکتها تخصیص داده شده و اشخاص حقیقی از آن بی بهره اند

  • امکان اخذ کد اقتصادی و کارت بازرگانی

پس از ثبت شرکت، برای شرکت در امور بازرگانی و اقدام درخصوص واردات و صادرات کالاها، ثبت لوگو لاتین و اخذ اعتبار در فعالیت های اقتصادی، ملزم به اخذ کد اقتصادی و کارت بازرگانی می باشید که باتوجه به اینکه برای اشخاص حقوقی اخذ می گردد دارای اعتبار بیشتری نسبت به اشخاص حقیقی می باشد.

  

بیشتر بدانید

اخذ کد اقتصادی

معایب ثبت شرکت

درپایان هر سال مالی، تمام شرکت ها موظف به درج فعالیت های خود در دفتر کل و روزنامه هستند که در دفتر روزنامه، صورتهای مالی هر روز و در دفتر کل به صورت هفتگی درج می گردد و بر طبق نظر سازمان مالیات، در تاریخ های درج شده، دفاتر مذکور به دارایی تسلیم می گردد

  • پرداخت مالیات

در حال حاضر تمامی فعالیت های شخصی نیز توسط اداره مالیات قابل شناسایی بوده و مشمول پرداخت مالیات می شود، لذا منطقی نیست که به دلیل مبحث مالیاتی که به صورت فراگیر عمل می کند از سایر مزایای ثبت شرکت چشم پوشی نمود.

میزان مالیات در شرکتها به عوامل مختلفی بستگی دارد که یکی از آنها پر کردن صحیح دفاتر تجاری است که در صورت وجود مغایرت و اشتباه مشمول جریمه می گردد

در تعیین میزان مالیات، کارکرد سالانه شرکت و تسلیم به موقع دفاتر تجارتی دارای اهمیت است، زیرا شرکتی که درطول سال فعالیت نداشته است در پایان سال، اظهارنامه عدم فعالیت خود را به دارایی ارائه نموده و به طور کلی مشمول مالیات نخواهد شد.

  • پرداخت بیمه و حقوق کارکنان

شرکتها موظف به پرداخت حقوق کارکنان در موعد مشخص و همچنین تخصیص مبلغی از حقوق مذبور به بیمه اشخاص می باشد که باعث تحمیل هزینه های اضافی برای شرکت خواهد بود هرچند که این میزان در برابر فعالیت های اشخاص کارآمد برای تحقق اهداف شرکت ناچیز است.

  • نیاز به اجاره و یا خرید مکان مشخص برای شرکت

اگرچه این امر در ابتدای تاسیس، چندان مهم نیست اما در خصوص تشکیل پرونده دارایی، اخذ کارت بازرگانی و … ملزم به ارائه آدرسی مشخص و معتبر به اداره مالیات می باشید.

  • آشنایی با قانون تجارت

برخی افراد به دلیل ترس از عدم آشنایی با قانون اقدام به ثبت شرکت خود نمی نمایند در صورتی که با صرف زمان کم می توانید قوانین مربوط به شرکت مورد نظر خود را مطالعه نموده و با بررسی با سایر شرکتها اقدام نمایید و در صورت بروز هرگونه سوال یا مشکل با افراد متخصص مشورت نمایید، در این خصوص گروه مشاوران پرشین ثبت آماده پاسخگویی به سوالات شما می باشد.

  

انواع شرکتهای تجاری

  • شرکت سهامی عام

به شرکتی که بخشی از سهام آن توسط مردم تامین می شود شرکت سهامی عام می گویند که جزو شرکتهای بازرگانی تقسیم می شود ولو اینکه موضوع آن بازرگانی نباشد، حداقل تعداد سهامداران 5 نفر بوده و حداقل سرمایه در این شرکت ها 5.000.000 ریال بوده که منقسم به سهام با نام و بی نام می باشد و مسئولیت هر شخص به میزان سهام او است.

در شرکت سهامی عام صدور اوراق قرضه و اعلامیه پذیره نویسی وجود دارد. سهام این نوع شرکتها قابل معامله در بورس می باشد.

ثبت شرکت سهامی عام

  • شرکت سهامی خاص

شرکتی که تمامی سرمایه آن توسط موسسین تامین می شود شرکت سهامی خاص نام دارد که جزو شرکتهای بازرگانی محسوب می گردد و می تواند موضوع آن بازرگانی نباشد.

حداقل سرمایه در شرکتهای سهامی خاص 1.000.000 ریال و منقسم به سهام بانام و بی نام می باشد و حداقل 35 درصد از مبلغ سرمایه در بانک و به حساب شرکت در شرف تاسیس واریز می گردد و مابقی مبلغ سرمایه در تعهد سهامداران می باشد.

حداقل تعداد سهامداران شرکت 3 نفر می باشد و مسئولیت هر شخص به میزان سهام شخص می باشد.

ثبت شرکت سهامی خاص

  • شرکت با مسئولیت محدود

شرکت با مسئولیت محدود با حداقل 2 شریک قابل ثبت می باشد و حداقل سرمایه در این شرکتها 1.000.000 ریال بوده و برخلاف شرکتهای سهامی، ملزم به تعیین بازرسین نمی باشد، سرمایه شرکت منقسم به سهم الشرکه به صورت نقدی و غیر نقدی بوده و مانند شرکتهای سهامی در صورت وجود آورده غیر نقدی می بایست به رای و نظر کارشناس دادگستری برسد.

این شرکتها نیز جزو شرکتهای بازرگانی به حساب می آیند.

https://persiansabt.com/%d8%ab%d8%a8%d8%aa-%d8%b4%d8%b1%da%a9%d8%aa-%d9%85%d8%b3%d8%a6%d9%88%d9%84%db%8c%d8%aa-%d9%85%d8%ad%d8%af%d9%88%d8%af/

  • شرکت تضامنی

این شرکت ها برای انجام امور تجاری بین دو یا چند نفر با مسئولیت تضامنی تشکیل می گردد و در صورتیکه اموال شرکت برای پرداخت دیون کافی نباشد، هریک از شرکا مسئول پرداخت تمام قروض هستند این نوع شرکتها نیز جزو شرکتهای بازرگانی به حساب می آیند.حداقل سرمایه این شرکتها 1.000.000 ریال منقسم به سهم الشرکه به صورت نقدی و غیر نقدی می باشد.

در اسم شرکت تضامنی باید عبارت (شرکت تضامنی) و لااقل اسم یک نفر از شرکا ذکر شود. که درصورتی که اسم تمام شرکا قید نشود ، بعد از اسم شرکا بدین صورت قابل ثبت است: (مثال: آقا/خانم … و شرکا/ برادران)

ثبت شرکت تضامنی

  • شرکت مختلط غیرسهامی

شرکت مختلط غیرسهامی به شرکتی گفته می شود که با حضور شرکا با مسئولیت محدود و یک یا چند شریک ضامن تشکیل می گردد و ترکیبی از شرکت تضامنی و شرکت با مسئولیت محدود است به این صورت که شرکا ضامن در برابر قروض شرکت مسئولیت تضامنی دارند و شرکا با مسئولیت محدود، به میزان سهم الشرکه خود مسئولیت دارد.

در این نوع شرکتها شریک با مسئولیت محدود حق اداره امور شرکت را ندارد. مدیریت شرکت مختلط غیر سهامی با شریک ضامن است اما می توانند بسته به اساسنامه مدیر خود را از بین شرکا با مسئولیت محدود انتخاب نمایند.

ثبت شرکت مختلط غیر سهامی

  • شرکت مختلط سهامی

به شرکتی گفته می شود که بین شرکا سهامی و یک یا چند شریک ضامن تشکیل می شود و ترکیبی از شرکت تضامنی و سهامی می باشد.شریک سهامی به میزان سهام خود مسئول پرداخت دیون است و شریک/شرکا تضامنی ضامن پرداخت کلیه قروض شرکت می باشند که در صورت تعدد شریک ضامن، طبق قوانین شرکتهای تضامنی با آنها برخورد خواهد شد.

هیات نظار مرکب از حداقل 3 نفر از شرکا می باشد و مدیریت شرکت با شریک ضامن است. در اسم شرکت عبارت (شرکت مختلط) و لااقل اسم یکی از شرکا ضامن قید شود.

ثبت شرکت مختلط سهامی

  • شرکت نسبی

شرکت نسبی به شرکت بازرگانی گفته می شود که می تواند موضوع آن بازرگانی نباشد و با حداقل دو شریک قابل ثبت است.

تمام اشخاص به میزان سهم الشرکه خود در شرکت مسئولیت دارند و اگر شخصی به عنوان شرکت ضامن در شرکت های نسبی داخل شود هم به میزان سرمایه ای که در شرکت می گذارد و هم مسئول قروضی خواهد بود که شرکت قبل از ورود او داشته اعم از این که در اسم شرکت تغییری درخصوص اضافه نمودن نام شریک ضامن داده شده باشد یا نشده باشد.

ثبت شرکت نسبی

  • شرکت تعاونی

شرکت تولیدی است که بین گروهی از پیشه‌وران ، بازرگانان و یا صنعتگران که منافع و علایق حرفه‌ای مشترکی دارند. تشکیل می شود و شرکا مشاغل خود را برای تولید و فروش اشیا به کار می برند.

لا اقل دو سوم اعضا شرکت باید از شرکایی باشند که حرفه آنها به موضوع شرکت مرتبط است. این شرکتها می توانند مطابق اصول شرکت سهامی دایر شود که در این صورت حداقل ارزش سهام 10.000 ریال خواهد بود و هر شخص تنها یک حق رای خواهد داشت.

  • موسسات غیرتجاری

به انجمن ها و تشکیلاتی که با اهداف غیرتجاری تشکیل می گردند موسسات غیرتجاری گفته می شود که انواع و شرایط گسترده و مختلفی دارد و به صورت انتفاعی و غیرانتفاعی تقسیم می شود که بسته به موضوع فعالیت آن موسسه نیازمند اخذ مجوز از مراجع مربوطه ذیصلاح می باشد.

  

برخی از انواع موسسات غیرتجاری

  1. انواع موسسات حقوقی
  2. موسسه فرهنگی
  3. موسسات مردم نهاد
  4. موسسات علمی – آموزشی
  5. موسسات خیریه
  6. و …

مدارک و اطلاعات مورد نیاز ثبت شرکت

  1. نام شرکت (سه سیلاب تا بیشتر، شامل اسامی خاص  مانند اشخاص، گیاهان و …) در ادامه شرایط انتخاب نام شرکت را به صورت کامل توضیح میدهیم.
  2. موضوع فعالیت (در صورت مجوزی بودن موضوع فعالیت اخذ مجوز قبل از اقدام به ثبت الزامی است)
  3. میزان سرمایه (به ریال) با ذکر تعداد و میزان سهم الشرکه شرکا (در صورتیکه سرمایه شرکت شامل اموال غیر نقدی می باشد نامه کارشناس دادگستری برای تعیین ارزش مالی آن الزامی است)
  4. نشانی و کدپستی مرکز اصلی شرکت
  5. نشانی پستی شرکا/سهامداران و اعضا
  6. ثبت نام در سایت sana.adliran.ir توسط تمامی اشخاص شرکت
  7. نشانی و کدپستی شعبه شرکت (در صورت وجود)
  8. نام و مشخصات کامل مدیرشعبه (مدیرعامل نمی تواند مدیر شعبه باشد)
  9. نام موسسین و مشخصات کامل شناسنامه ای شرکا/سهامداران و اعضا هیات مدیره (مشمول مدیرعامل ، رئیس هیات مدیره و …)
  10. نام و مشخصات کامل شناسنامه ای بازرسین – در صورت وجود (اعم از اصلی و علی البدل)
  11. تعیین چگونگی حق امضا شرکت
  12. کپی شناسنامه و کارت ملی کلیه اشخاص (اعم از شرکا و اعضا هیئت مدیره)
  13. در صورت وجود وکیل، برابر با اصل شدن مدارک شناسایی و مدارک شرکت می تواند به عهده وکیل مربوطه می باشد

  

شرایط انتخاب نام شرکت

  • دارای معنا و مفهوم و ریشه فارسی باشد
  • می تواند از نام خانوادگی و اسامی خاص استفاده گردد
  • جدید باشد
  • استفاده از اعداد به صورت (1.2.3 و…) مجاز نمی باشد اما به صورت (یک ، دو ، سه) بلامانع است
  • مطابق فرهنگی ایرانی-اسلامی باشد
  • از اسامی متبرکه و شهید، آزاده، اینترنت و …  استفاده نگردد
  • استفاده از رنگها، اسامی شهرها در اسم شرکت مانعی ندارد

مراحل و نحوه ثبت شرکت

  1. پس از تکمیل مدارک و اطلاعات فوق الذکر با مراجعه به سایت ثبت شرکتها به نشانی sherkat.ssaa.ir اقدام به تکمیل اطلاعات خواسته شده نمایید.
  2. پس از ثبت نهایی، اصل کلیه مدارک هویتی و مدارک ثبتی و همچنین رسیدهای دریافتی از سامانه را به آدرس ثبت شرکتهای مندرج در رسید پذیرش اینترنتی از طریق پست ارسال نمایید.
  3. مدارک شامل دو نسخه از: رسید پذیرش، تقاضانامه، شرکتنامه، اساسنامه و صورتجلسات ثبت شده در سایت و مدارک هویتی شرکا و اعضا، مجوزهای دریافتی (درصورت وجود) و و اصل وکالتنامه در صورت وجود وکیل می باشد.
  4. پس از تایید مدارک ارسال شده توسط کارشناسان ثبت، پیش نویس آگهی ثبت تاسیس شرکت در سایت نمایش داده میشود
  5. پس از انجام تشریفات اداری آن و پرداخت هزینه های مربوطه اصل آگهی ثبتی را که ممهور به مهر اداره ثبت شرکتها و دارای شماره ثبت و شناسه ملی شرکت می باشد به صورت الکترونیکی اخذ می نمایید.
  6. در صورتیکه اخذ آگهی به صورت غیر حضوری (الکترونیکی) باشد می بایست طبق نرم افزارها و روش های مندرج در  سایت اداره ثبت شرکتها که در زمان اخذ پیش نویس آگهی تاسیس به صورت راهنما وجود دارد اقدام به احراز هویت متقاضی  گردد و سپس آگهی الکترونیکی را اخذ نمایید. ابزارهای اخذ آگهی الکترونیکی اپلیکیشن “کلید ثبت” و ثبت نام در سایت my.ssaa.ir و اخذ بسته برنزی میباشد.
  7. اصل تمامی اوراق ممهور به مهر اداره ثبت شرکتها از طریق پست به نشانی متقاضی ارسال می گردد.

  

قوانین ثبت شرکت

  • به دلیل اینکه شرکتها در خاک ایران به ثبت می رسند و باتوجه به اطلاعات جامع مندرج در قانون تجارت ایران لازم است به طور مختصر در خصوص قوانین ثبت شرکتها توضیح داده شود.
  • شرکت خارجی هنگامی می تواند در کشور ایران ثبت شرکت یا شعبه داشته باشد که در ممکلت خود، ثبت قانونی شده باشد.
  • هر شرکت دارای اوراق اساسی و مهم شامل: اساسنامه، تقاضانامه/اظهارنامه، شرکتنامه، صورتجلسه مجمع عمومی موسسین می باشد که پس از طی مراحل ثبت شرکت و درج اطلاعات خواسته شده در سامانه ثبت شرکتها و موسسات غیرتجاری قابل چاپ و امضا می باشد که در نهایت به تایید اداره ثبت شرکتها خواهد رسید.
  • شرکت های بیمه ای داخلی یا خارجی بر اساس نظام نامه های قوه قضاییه تشکیل خواهند شد.
  • میزان حق الدرج تاسیس و تغییرات شرکت در اداره ثبت شرکتها و روزنامه های شرکت اعم از روزنامه رسمی و کثیرالانتشار بر اساس تعرفه های روز تعریف می شوند.
  • عقد قرارداد بین شرکا باید تابع قوانین ثبت شرکت باشد و اگر قراردادی نقض کننده مواد اساسنامه باشد در برابر اشخاص ثالث و سایر اعضا شرکت بلا اثر می باشد.

  

همچنین بخوانید:

https://persiansabt.com/blog/%d8%a7%d8%b8%d9%87%d8%a7%d8%b1%d9%86%d8%a7%d9%85%d9%87-%d8%aa%d9%82%d8%a7%d8%b6%d8%a7%d9%86%d8%a7%d9%85%d9%87-%d9%88-%d8%b4%d8%b1%da%a9%d8%aa-%d9%86%d8%a7%d9%85%d9%87/

استعلام شرکت

برای آگاهی از اطلاعات شرکت های ثبت شده اعم از اطلاعات اشخاص شرکت، اطلاعات تماس شرکت، میزان سرمایه و… با مراجعه به سایت شناسه ملی و روزنامه رسمی و درج یکی از موارد خواسته شده در سایت، به آگهی های مربوطه دست پیدا کنید.

می توانید برای آگاهی از اینکه نام شرکت مورد نظر شما به ثبت رسیده است یا خیر و یا به نام شخصی که مورد نظر شماست چه شرکتهایی ثبت شده می توانید به سایت روزنامه رسمی مراجعه نمایید و در قسمت آگهی های قانونی در درج عنوان آگهی، نام شرکت و یا شخص مربوطه را وارد نموده و جستجو کنید.

نحوه استعلام ثبت شرکت چگونه است؟

هزینه ثبت شرکتها

باتوجه به اینکه آگاهی و تسلط داشتن درخصوص تمامی قوانین و مقررات ثبت شرکتها امری مشکل و زمان بر است بدین منظور جهت تسریع و بدون نقص انجام گرفتن  امور ثبت شرکتها و موارد مرتبط با آن بهتر است انجام آن را به اشخاص متخصص سپرده شود.

دراین خصوص هزینه حق الزحمه و حق الوکاله ثبت شرکت و موسسات غیرتجاری باتوجه به میزان پیچیدگی پرونده شما و نوع خدمات ارائه شده متفاوت است و علاوه بر آن در خصوص ثبت شرکت مورد نظر هزینه های اداری نیز لحاظ می گردد که اعم از هزینه حق الدرج اداری و حق الثبت روزنامه های شرکت شامل روزنامه رسمی و روزنامه کثیرالانتشار می باشد و باتوجه به سرمایه شرکت و میزان طولانی یا کوتاه بودن آگهی ثبتی تعرفه ها و قیمت گذاری های متفاوتی از سمت ادارات مربوطه ارائه می گردد.

از همراهیتان متشکریم

گروه مشاوران حقوقی پرشین ثبت ارائه دهنده خدمات ثبتی و حقوقی به متقاضیان در کوتاه ترین زمان می باشد، رضایت متقاضیان محترم، مشاوره رایگان و پاسخگویی به سوالات شما از افتخارات این مجموعه می باشد.

راه های ارتباطی ما:

شماره تماس:

  • 09120330282
  • 02188594273

آدرس وبسایت:  www.persiansabt.com

پست الکترونیکی:  info@persiansabt.com

شروع گفتگو
سلام! چطور میتونم کمکتون کنم؟