ثبت شرکت صرافی
صرافی ها مراکزی هستند که در آن اموری مانند خرید و فروش ارز، تبدیل ارز و امور مربوط به آن انجام می شود. افراد زیادی به دلیل سوددهی بالا این شغل را انتخاب میکنند و از این راه کسب درآمد می نمایند اما با توجه به حساسیت صرافی ها و جلوگیری از پولشویی به دستور مدیرکل مجوز های بانکی و مبارزه با پولشویی این امر باید با ثبت شرکت صرافی صورت گیرد .شرایط ثبت شرکت صرافی
- تاسیس صرافی اگر برای اشخاص حقیقی باید در قالب شرکت تضامنی ثبت شود
- ثبت شرکت صرافی برای بانک ها یا موسسات اعتباری غیر بانکی با ثبت شرکت سهامی خاص انجام می گیرد
- اخذ مجوز ثبت شرکت صرافی از بانک مرکزی
- داشتن حداقل 250 میلیارد ریال سرمایه شرکت برای تاسیس صرافی در شهرهای بزرک (تهران، اصفهان، اهواز، شیراز، مشهد، تبریز؛ ارومیه، کرج، قم و اصفهان) و داشتن حداقل 130 میلیارد ریال برای ثبت شرکت صرافی در سایر شهرها
- سرمایه شرکت نزد یکی از بانکها قبل از تاسیس صرافی واریز شده و رسید مسدود شدن وجه در حساب دریافت می گردد
- شفاف بودن منشا سرمایه که توسط بانک مرکزی بررسی می گردد
- داشتن محل فعالیت ثبت شده به نام صرافی
- تایید مکان فعالیت صرافی توسط پلیس اماکن و مراجع ذیصلاح از نظر حفاظتی و امنیتی
- داشتن حداقل 25 سال سن برای موسسین
- داشتن حداقل 30 سال و حداکثر 70 سال سن برای مدیرعامل
- ایرانی الاصل بودن موسسین و مقیم ایران بودن آنها
- عدم داشتن چک برگشتی و بدهی غیرجاری به موسسات اعتباری
- نداشتن بدهی مالیاتی یا در صورت بدهی مالیاتی باید تعیین تکلیف شده باشد
- نداشتن سهم در صرافی فعال یا صرافی که دوسال قبل تقاضای مجوزش باطل شده
- عدم عضویت و عدم مدیرعاملی در صرافی فعال یا صرافی که دوسال قبل تقاضای مجوزش باطل شده
- داشتن حداقل مدرک کارشناسی در رشته هایی مثل حقوق، حسابداری یا اقتصاد و مدیریت و 5 سال سابقه کار با سابقه بیمه تامین اجتماعی، در موسسـات اعتباری و سایر موسسات تحت نظارت بانک مرکزی و یـا نهادهـای مـالی
- گذراندن دوره های آموزشی، توسط مدیر عامل صرافی
ثبت شرکت
انواع صرافی
صرافی ها به دو گروه اصلی تقسیم می شوند.- صرافی هایی که فقط به صورت نقدی امکان خرید و فروش ارز را دارند و نمی توانند سایر معاملات صرافی را انجام دهند.
- گروه دوم صرافی ها علاوه بر خرید و فروش نقدی ارز، می توانند عملیات مربوط به نقل و انتقالات ارزی را نیز انجام دهند. این امر از طریق موسسات مالی و ارائه خدمات ارزی انجام می شود. واضح است که همه اینها در حوزه حقوقی انجام می شود. گروه اول حداقل به پنجاه میلیارد ریال سرمایه برای صرافی ها و گروه دوم حداقل دویست میلیارد ریال سرمایه نیاز دارند.
قوانین فعالیت ثبت شرکت صرافی
- شرکت های صرافی مجاز به معامله با تمامی ارزها می باشند مگر آنکه بانک مرکزی معامله ارزی را ممنوع اعلام کند
- صرافی ها باید در مقابل خدماتی که به مشتریان ارائه می دهند، رسید دریافت کنند.
- شرکت های صرافی باید تمامی قوانین پیشگیری از پولشویی را رعایت کنند؛ مثلا صرافی ها مجاز به خرید و فروش یک ارز یا ارزهای مختلف از هر مشتری بیشتراز معادل پنجاه میلیون ریال نمی باشند که بانک مرکزی با بررسی شرایط روز می تواند برای تجدید نظرموضوع این ماده اقدام کند.
- معاملات ارزی با مبلغ بیشتر ازده میلیون ریال در صرافی ها، باید با احراز هویت کامل خریدار و فروشننده و کد پستی انجام گیرد.
- شرکت های صرافی مجاز به اعطای تسهیلات اعتباری و یا دریافت و نگه داری سپرده از مشتریان نیستند.
- تعطیلی شرکت صرافی بنا به هر دلیلی بیش از یک ماه و یا نقل و انتقال محل فعالیت، بدون اطلاع بانک مرکزی ممنوع است
- اگر در پی زیان های وارده، سرمایه صرافی از حداقل سرمایه کمتر باشد، صرافی می تواند حداکثر تا سه ماه آینده، سرمایه خود را تکمیل کند.
- بانک مرکزی می تواند از شرکت های صرافی، صورت های مالی سالانه حسابرسی شده به همراه یادداشت های منظم به صورت های مالی دریافت کند.
- شرکت های صرافی موظفند هر روز میزان خرید و فروش ارز را با قید نوع و نرخ آنها و همراه با مشخصات کلیه خریداران و فروشندگان، در فرم بانک مرکزی در دفاتر قانونی خود ثبت کنند.
- شرکت های صرافی می بایست آمار معاملات خرید و فروش ارز را بر اساس نوع ارز از جمله معاملات نقدی و حواله ای، طبق جداول و زمانبندی تعیین شده از سوی بانک مرکزی، به بانک ارسال کنند.
- اگر در رسیدگی بازرسان بانک مرکزی موارد اشکال یا تخلفی احراز شود، این موارد به بانک مرکزی اطلاع داده می شود و برای اصلاح رویه به صورت اخطار کتبی با قید مهلت به واحد صرافی مربوطه اعلام می گردد
- شرکت های صرافی موظف هستند نرخ های خرید و فروش ارز و سایر اطلاعات مورد نیاز برای مشتریان را در معرض دید عموم قرار دهند.
- بانک مرکزی به صلاحدید خود می تواند بازرسان را برای رسیدگی به حساب ها و نحوه فعالیت صرافی ها اعزام کند. در زمان حضور بازرسان، مسئولان صرافی باید کلیه مدارک و اسناد دفتر خود را ارائه دهند.
- شرکت های صرافی می بایست مجوز فعالیت صرافی خود را در دید عموم قرار دهند.
- استفاده کردن از عنوان “بانک” در نام صرافی و یا به کار بردن نشانه های متعلق به بانک ها در تبلیغات صرافی ممنوع است
- محل کسب صرافی های بانکی حتما باید مستقل از شعبه ها و باجه های بانک ها باشد.
- افتتاح شعبه یا نمایندگی صرافی فقط برای صرافی های دسته دوم مجاز است که با دریافت مجوز از بانک مرکزی می توانند اقدام نمایند.
مدارک مورد نیاز ثبت شرکت صرافی
- نام شرکت (سه سیلاب تا بیشتر، شامل اسامی خاص مانند اشخاص، گیاهان و …)
- موضوع فعالیت (مورد تایید بانک مرکزی)
- میزان سرمایه (به ریال) با ذکر تعداد و میزان سهام (در صورتیکه سرمایه شرکت شامل اموال غیر نقدی می باشد نامه کارشناس دادگستری برای تعیین ارزش مالی آن الزامی است) نشانی و کدپستی مرکز اصلی شرکت نشانی پستی شرکا و اعضا
- ثبت نام در سایت sana.adliran.ir توسط تمامی اشخاص شرکت
- نشانی و کدپستی شعبه شرکت (در صورت وجود)
- نام و مشخصات کامل مدیرشعبه (مدیرعامل نمی تواند مدیر شعبه باشد)
- نام موسسین و مشخصات کامل شناسنامه ای شرکا و اعضا هیات مدیره (مشمول مدیرعامل ، رئیس هیات مدیره و …)
- نام و مشخصات کامل شناسنامه ای بازرسین – در صورت وجود (اعم از اصلی و علی البدل)
- تعیین چگونگی حق امضا شرکت
- کپی شناسنامه و کارت ملی کلیه اشخاص (اعم از شرکا/سهامداران و اعضا هیئت مدیره)
- در صورت وجود وکیل، برابر با اصل شدن مدارک می تواند به عهده وکیل مربوطه می باشد
مراحل ثبت شرکت صرافی
- مراجعه به بانک مرکزی و اقدام جهت اخذ مجوز ثبت شرکت صرافی
- اخذ نامه بانک مرکزی به اداره ثبت شرکتها جهت اعلام موافقت برای ثبت شرکت صرافی
- پس از تکمیل مدارک و اطلاعات فوق الذکر با مراجعه به سایت ثبت شرکتها به نشانی sherkat.ssaa.ir اقدام به تکمیل اطلاعات خواسته شده نمایید.
- پس از ثبت نهایی، اصل کلیه مدارک هویتی و مدارک ثبتی و همچنین رسیدهای دریافتی از سامانه را به آدرس ثبت شرکتهای مندرج در رسید پذیرش اینترنتی از طریق پست ارسال نمایید.
- اوراق شرکت باید توسط بانک مرکزی ممهور شود
- مدارک شامل دو نسخه از: رسید پذیرش، تقاضانامه، شرکتنامه، اساسنامه و صورتجلسات ثبت شده در سایت و مدارک هویتی شرکا و اعضا، مجوزهای دریافتی (درصورت وجود) و و اصل وکالتنامه در صورت وجود وکیل می باشد.
- پس از تایید مدارک ارسال شده توسط کارشناسان ثبت، پیش نویس آگهی ثبت شرکت صرافی در سایت نمایش داده میشود
- پس از انجام تشریفات اداری آن و پرداخت هزینه های مربوطه اصل آگهی ثبتی را که ممهور به مهر اداره ثبت شرکتها و دارای شماره ثبت و شناسه ملی شرکت می باشد به صورت الکترونیکی اخذ می نمایید.
- در صورتیکه اخذ آگهی به صورت غیر حضوری (الکترونیکی) باشد می بایست طبق نرم افزارها و روش های مندرج در سایت اداره ثبت شرکتها که در زمان اخذ پیش نویس آگهی تاسیس به صورت راهنما وجود دارد اقدام به احراز هویت متقاضی گردد و سپس آگهی الکترونیکی را اخذ نمایید. ابزارهای اخذ آگهی الکترونیکی اپلیکیشن “کلید ثبت” و ثبت نام در سایت my.ssaa.ir و اخذ بسته برنزی میباشد.
- اصل تمامی اوراق ممهور به مهر اداره ثبت شرکتها از طریق پست به نشانی متقاضی ارسال می گردد.
استعلام مجوز صرافی
- برای استعلام مجوز صرافی می توانید به سامانه بانک مرکزی به نشانی cbi.ir مراجعه کنید.
- در این سامانه برای شفاف سازی ها و اطلاع رسانی های صحیح، لیست شرکت های صرافی معتبر قرار داده شده است و این لیست شامل بانک ها، موسسات و شرکت های صرافی است که مجوز تاسیس و فعالیت آنها توسط بانک مرکزی صادر شده و تحت نظارت هستند.
- در بخش نظارت بانکی یک قسمت به نام بانک ها و نهادهای مالی مجاز وجود دارد که بانک مرکزی در آن حدود 360 واحد صرافی را معرفی کرده است و جهت بررسی مورد تایید بودن آن می توانید نام و آدرس صرافی مورد نظر خود را در آنجا جستجو کنید
- 09120330282
Rate this post